top of page
Søg
  • Forfatters billedeMorten

Én af foråret fristelser: Rabarber!

Jeg indrømmer det gerne: Jeg lader mig let lokke! Især af et bundt fristende lækre, røde rabarber-stilke i Brugsens køledisk. Således også i går, hvor det SLET ikke stod på min indkøbsseddel.

Men jeg kom altså hjem med de røde fristelser - og en plan om at lave noget kompot/marmelade ud af dem. Jeg googlede lidt efter diverse opskrifter - og endte med noget, som er meget inspireret af inlovewithfood's forslag (http://inlovewithfood.bloggersdelight.dk/rabarbermarmelade-med-ingefaer/)


3 glas rabarberkompot med ingefær og kardemomme

Mit "take" på rabarberkompot med ingefær og kardemomme ser sådan ud:

  • Ca. 500 g rabarber - skyllet og skåret i 1/2 cm store stykker

  • 250 g økologisk rørsukker

  • 1 vanillestang

  • saften af 1/2 citron

  • 2 cm (10 g) finthakket eller revet ingefær

  • korn fra 4 knuste kardemommekapsler

Hæld hele balladen i en gryde og sæt det over ilden på middelvarme, så rabarberne når at afgive noget væde, inden temperaturen bliver alt for højt.

Kog i 20-30 minutter under jævnlig omrøring - og hæld på passende, skoldede glas.

3 glas blev det til for mit vedkommende - og indholdet passer utroligt godt til et knækbrød med ost.


8 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Når du gerne vil ha' friskbagte boller til din morgenmad og vil bruge mindst mulig tid på at forberede dem, så er her opskriften, du skal bruge... Ingredienser (giver 12-14 boller afhængig af størrels

bottom of page