Søg
  • Morten

Nemme, koldhævede boller

Når du gerne vil ha' friskbagte boller til din morgenmad og vil bruge mindst mulig tid på at forberede dem, så er her opskriften, du skal bruge...


Ingredienser (giver 12-14 boller afhængig af størrelse):

  • 25 gram gær

  • 6 dl vand

  • 1 dl hvedekerner

  • 3 dl grahamsmel eller fuldkornshvedemel

  • 3 dl ølandshvedemel

  • 3 dl hvedemel (minimum)

  • 1 tsk salt

Gæren opløses i lidt af vandet, og resten tilsættes.


De grove meltyper tilsættes sammen med salt og røres godt rundt.


Til sidst tilsættes den almindelige hvedemel. Start med 3 dl og tilsæt mere (jeg bruger ofte 4 dl i alt), hvis dejen stadig kan røres med en ske! Der skal IKKE æltes.


Når der ikke kan røres mere mel i dejen, dækkes den til og stilles til hævning køligt i min. 8 timer.


Ovnen tændes på varmluft og 250 grader. Imens den bliver varm, sættes bollerne på et stykke bagepapir på en plade med en ske (dyp i vand, så slipper dejen lettere).


Pensles med vand og drysses eventuelt med sesamfrø eller hvedekerner.


Når ovnen er varm, skrues temperaturen ned til 225 grader, og bollerne bages i 15 minutter.

22 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Vi bliver i det asiatiske og prøver med denne indiske curry, som kan laves med både lamme- og oksekød. Sus ned til købmanden efter følgende: 6-800 g skært lamme- eller oksekød 2 grofthakkede løg 4 fed