top of page
Søg
  • Forfatters billedeMorten

På rundtur i det nordvestlige USA og Canada

Opdateret: 17. apr. 2018

I 2015 blev sommerferien tilbragt i USA og Canada - 3 dage omkring Los Angeles og herefter 3½ uge i The Pacific Northwest (staterne Washington, Oregon, Idaho, Montana og Wyoming i USA og provinserne Alberta og British Columbia i Canada).

Udsigten fra VORES terrasse på Judy og Garys B&B i Ucluelet, Vancouver Island


Turen bød desuden på et møde (for Jakob, Nynne og Christina) og et gensyn (for Morten) med 2 amerikanske familier; Barbara og Joel i Yakima og Meryl og Kit i Olympia.


Alt i alt blev det til et par gode dage i storbyen L.A. og en rundtur på mere end 7.000 km gennem den mest fantastiske natur - og nogle charmerende (knap så store) byer.Et tilfældigt nedstik i vores oplevelser og erfaringer fra turen (som måske kan komme andre, der planlægger en tur på de kanter til gode) er - i uprioriteret rækkefølge - f.eks. disse...


Los Angeles

Los Angeles (som både Christina og jeg har besøgt før) skal ikke fylde ret meget på rejseprogrammet. Vi var i den tidlige planlægningsfase - og inden The Pacific Northwest kom ind i billedet - kommet til at nævne Universal Studios for ungerne - og den kunne vi ikke trække i land på. Universal er absolut også et besøg værd - men gør jer selv den tjeneste at bestille Front Of Line passes - de koster en bondegård, men alternativet er at tilbringe størstedelen af tiden i de gigantiske køer! Så enten det - eller vælg en anden destination. Af øvrige 'must sees' i L.A. kan nævnes Venice Beach, Walk of Fame i Hollywood og Santa Monica.

Klar til at indtage Universal Studios

Mad til "kør-selv"-ferien

Når man vælger 'kør-selv'-ferie som os, er en køletaske uundværlig. Derfor var der også planlagt indkøb af en sådan som første punkt på kør-selv-programmet. Tanken var at købe sådan en elektrisk fætter, som sættes til cigarettænderen i bilen - magen til den vi har herhjemme.

Men da vi stod i det MEGET velassorterede indkøbscenter, som havde 1½ km hylde med køletasker, fandt vi kun ÉN model af nævnte type!? Og den kostede oven i købet en halv bondegård.

Vi spurgte en meget hjælpsom ekspedient, hvor resten af udvalget var henne? "Vi har ikke andre", var svaret, "hvorfor køber I ikke én af de 4000 forskellige is-afkølede, som vi har?". Efter lidt snak frem og tilbage og en forsikring fra ekspedienten om, at is fås ALLE steder, købte vi en sådan - skik følge eller land fly! Og det var den bedste investering overhovedet! Is fås vitterligt overalt - køletasken kan roligt efterlades natten over i bilen uden bekymring om at vågne op til en bil med et afladet batteri - og den kan medbringes på hotelværelset/i hytten uden at man skal holdes vågen af det eldrevne afkølingsaggregat hele natten.

Isafkølede mad og drikkevarer!


Og husk i øvrigt at købe en mindre, vandtæt boks eller to til at opbevare pålæg, ost og lignende i nede i isboksen. Isen smelter jo, og der kommer derfor til at ligge vand i bunden af boksen (dette tappes dog nemt ud med den dertil monterede hane). Men det er kedeligt at finde sin cheddar svømmende rundt i 2 cm vand! :-(


Naturen

Gå efter naturoplevelserne!! Når man har set én nordamerikansk storby, har man set dem alle (okay, okay, måske er der et par forskelle - men anyway...). Naturen derimod er helt fantastisk - og vi endte f.eks. med at droppe et ellers planlagt besøg i Vancouver til fordel for Sunshine Coast nord for storbyen. Når man er på de kanter, SKAL man selvfølgelig se Yellowstone National Park, men ellers vil anbefalingen være at satse på de "mindre" national parker og det væld af state parks, som man typisk aldrig har hørt om. Naturen er ligeså flot - og antallet af besøgende er kun en brøkdel af f.eks. Yellowstone, hvor man risikerer trafikpropper i højsæsonen.

Elk i Yellowstone NP


At rejse i USA og Canada

USA og Canada er fantastiske rejselande - ikke mindst fordi lokalbefolkningen hellere end gerne vil i kontakt med turisterne. Utallige er de gange, hvor vi har stået ved kassen i et supermarked, holdt i kø på en motorvej og blot bevæget os rundt og set lidt anderledes/eksotiske ud - og hvor vi er blevet kontaktet af lokale, som liiiige skal høre, hvor vi kommer fra og hvor vi skal hen? Og i tillæg til en hyggelig snak har vi så fået tips til ting, vi bør se (f.eks. førnævnte Sunshine Coast), steder vi skal køre hen og 1000 andre nyttige og unyttige informationer.

Trafiksituationen på Coquihalla Highway drøftes


Hvis du er interesseret i flere detaljer, kan du læse hele vores rejseberetning her.

58 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentários


bottom of page