top of page
Søg
  • Forfatters billedeMorten

Pho gà - et strejf af Vietnam


Nemt, lækkert og forholdsvis hurtigt - vietnamesisk kylling og nudel suppe!


Du skal bruge følgende:

  • 300 g godt kyllingekød

  • 1,5 liter vand

  • 2 tsk salt

  • 4 cm ingefær

  • 1½ bundt forårsløg

  • 1 stængel citrongræs

  • 1 chili (f.eks. jalapeño)

  • 1 rød peber

  • 200 g ris vermicilli

  • 4 spsk ristede løg

  • 200 g bønnespirer

  • 1 bdt. koriander

  • 1 lime i både

  • Fiskesauce


Sæt vand tilsat groftskåret ingefær, citrongræs, ½ bdt. forårsløg, salt og et lille skvis fiskesauce over.


Tilsæt kyllingen, når vandet nærmer sig kogepunktet. Skum evt. urenheder af efter et par minutters kogning.


Kog kyllingen 15-20 minutter.


Mens kyllingen koger, snittes forårsløg, rød peber og chili. Koriander skylles og hakkes groft. Bønnespirerne skylles.


Tag kyllingen op til afkøling og si suppen tilbage i gryden.


Bring suppen i kog og smag evt. til med lidt god hønsebouillon og mere fiskesauce.


Kog ris vermicellien i suppen få minutter - og tilsæt forårsløg, chili og koriander.


Kom kogt ris vermicelli, iturevet kyllingekød og grønsager i en skål.


Hæld kogende kyllingesuppe over, drys gavmildt med ristede løg - og servér straks med en limebåd.

65 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Når du gerne vil ha' friskbagte boller til din morgenmad og vil bruge mindst mulig tid på at forberede dem, så er her opskriften, du skal bruge... Ingredienser (giver 12-14 boller afhængig af størrels

bottom of page