top of page
Søg
Forfatters billedeMorten

Pho gà - et strejf af Vietnam


Nemt, lækkert og forholdsvis hurtigt - vietnamesisk kylling og nudel suppe!


Du skal bruge følgende:

  • 300 g godt kyllingekød

  • 1,5 liter vand

  • 2 tsk salt

  • 4 cm ingefær

  • 1½ bundt forårsløg

  • 1 stængel citrongræs

  • 1 chili (f.eks. jalapeño)

  • 1 rød peber

  • 200 g ris vermicilli

  • 4 spsk ristede løg

  • 200 g bønnespirer

  • 1 bdt. koriander

  • 1 lime i både

  • Fiskesauce


Sæt vand tilsat groftskåret ingefær, citrongræs, ½ bdt. forårsløg, salt og et lille skvis fiskesauce over.


Tilsæt kyllingen, når vandet nærmer sig kogepunktet. Skum evt. urenheder af efter et par minutters kogning.


Kog kyllingen 15-20 minutter.


Mens kyllingen koger, snittes forårsløg, rød peber og chili. Koriander skylles og hakkes groft. Bønnespirerne skylles.


Tag kyllingen op til afkøling og si suppen tilbage i gryden.


Bring suppen i kog og smag evt. til med lidt god hønsebouillon og mere fiskesauce.


Kog ris vermicellien i suppen få minutter - og tilsæt forårsløg, chili og koriander.


Kom kogt ris vermicelli, iturevet kyllingekød og grønsager i en skål.


Hæld kogende kyllingesuppe over, drys gavmildt med ristede løg - og servér straks med en limebåd.

67 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

コメント


bottom of page