Nemt, lækkert og forholdsvis hurtigt - vietnamesisk kylling og nudel suppe!
Du skal bruge følgende:
300 g godt kyllingekød
1,5 liter vand
2 tsk salt
4 cm ingefær
1½ bundt forårsløg
1 stængel citrongræs
1 chili (f.eks. jalapeño)
1 rød peber
200 g ris vermicilli
4 spsk ristede løg
200 g bønnespirer
1 bdt. koriander
1 lime i både
Fiskesauce
Sæt vand tilsat groftskåret ingefær, citrongræs, ½ bdt. forårsløg, salt og et lille skvis fiskesauce over.
Tilsæt kyllingen, når vandet nærmer sig kogepunktet. Skum evt. urenheder af efter et par minutters kogning.
Kog kyllingen 15-20 minutter.
Mens kyllingen koger, snittes forårsløg, rød peber og chili. Koriander skylles og hakkes groft. Bønnespirerne skylles.
Tag kyllingen op til afkøling og si suppen tilbage i gryden.
Bring suppen i kog og smag evt. til med lidt god hønsebouillon og mere fiskesauce.
Kog ris vermicellien i suppen få minutter - og tilsæt forårsløg, chili og koriander.
Kom kogt ris vermicelli, iturevet kyllingekød og grønsager i en skål.
Hæld kogende kyllingesuppe over, drys gavmildt med ristede løg - og servér straks med en limebåd.
コメント