top of page
Søg
Forfatters billedeMorten

Rugbrød på hvedesurdej

Opdateret: 27. sep.

Kunne du tænke dig kun at skulle "bøvle" med at holde liv i én surdej - altså ikke have separate surdeje til henholdsvis hvedebrød og rugbrød?


Så prøv denne opskrift, hvor din hvedesurdej bliver brugt til at bage et rugbrød!

Aftenen før

Bland følgende ingredienser:

  • 100 g vand

  • 100 g rugmel

  • 50 g hvedesurdej

Lad surdejen hæve til dobbelt størrelse natten over (eller 6-8 timer).


Bagedagen

Start med at sætte 175 g kerneblanding i blød ½-1 time. Det kan f.eks. være:

  • 100 g skårne rugkerner

  • 40 g knækkede hvedekerner

  • 15 g hørfrø

  • 10 g sesamfrø

  • 10 g solsikkefrø

  • 250 g kogende vand

Blandingen kan sagtens sammensættes på andre måder, hvis du foretrækker det....


Efter iblødsætning tilsættes følgende:

  • 1 øl (33 cl)

  • Den hævede rugsurdej fra dagen før

  • 400 g rugmel

  • 50 g fuldkornshvedemel

  • 12 g mørk maltmel

  • 15 g salt

Blandingen røres godt sammen på en røremaskine.


Kom dejen i en smurt 2 liters rugbrødsform, glat toppen med en våd ske og drys eventuelt med sesamfrø eller lignende.


Lad dejen hæve cirka 50% dækket med et fugtigt viskestykke (4-6 timer eller eventuelt natten over). Herefter kan dejen sættes i køleskabet, hvis du ikke vil bage med det samme.


Bages i en forvarmet ovn ved 180° (alm. ovn) i 1 time og 20 minutter.



90 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Surdejsbrød

Comments


bottom of page