Søg

Surdejsbrød à la Mandekogebogen.dk

Denne opskrift på surdejsbrød er baseret på Mandekogebogen.dk - og hvis du går til denne via linket, så får du en fantastisk detaljeret opskrift - sågar med detaljeret Instragram-video, som viser nogle af de "greb", som kun vanskeligt lader sig beskrive med ord. Med andre ord: Tjek Mandekogebogen ud - både med hensyn til dette og en masse andre gode opskrifter.



I det følgende er bare min kortfattede opsummering til egen ihukommelse...


Ingredienser:

  • 180 g ølandshvedemel

  • 320 g go' hvedemel

  • 350 g vand (20-30° C)

  • 150 g (vækket) surdej

  • 15 g salt

Bland vand og mel cirka en time før din surdej er færdigudviklet, så du opnår en god autolyse.


Tilsæt nu surdej og ælt denne ind i vand og mel blandingen - lad hvile i 30 minutter.


Tilsæt og ælt salt ind i dejen og overfør dejen til en velsmurt plastikbeholder eller skål - lad hvile med låg i 20 minutter.


Fold dejen 3-4 gange - hver gang drejet 90º i forhold til forrige gang - luk bøtten og lad hvile i 30 minutter.


Gentag foldningen og lad igen hvile i 30 minutter.


Hæld nu dejen ud på bordet og preshape den med en dejskraber (se Mandekogenbogens video) - lad hvile på bordet i 15 minutter.


Drys mel på bordet langs den ene side af dejen - vend dejen rundt og fold denne.


Læg dejen i en hævekurv med rent, meldrysset viskestykke med samlingen opad. Knib dejen sammen ved at trække skiftevis fra den ene og anden side - lidt ligesom snørebånd. Lad dejen hvile på køkkenbordet 15-30 minutter.


Sæt dejen i køleskab i 12-18 timer.


Tag hævekurven ud af køleskabet og tænd ovnen på 250° varmluft og lad den blive godt varm (minimum en halv time).


Skift fra varmluft til alm. ovn, sæt et ildfast fad med lidt vand i bunden, og vend dejen ud fra hævekurven til din bagespade. Skær et snit i dejen - og sæt den i ovnen. Bag i 20 minutter.


Skru ned til 200° og tag vandet ud - bag yderligere 13-15 minutter.


DONE!!

37 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Når du gerne vil ha' friskbagte boller til din morgenmad og vil bruge mindst mulig tid på at forberede dem, så er her opskriften, du skal bruge... Ingredienser (giver 12-14 boller afhængig af størrels

Vi bliver i det asiatiske og prøver med denne indiske curry, som kan laves med både lamme- og oksekød. Sus ned til købmanden efter følgende: 6-800 g skært lamme- eller oksekød 2 grofthakkede løg 4 fed