Lun, hjemmelavet leverpostej er en sikker vinder - næsten uanset opskrift! Men ofte - synes jeg - at en hjemmelavet leverpostej er lidt tør dagen derpå og taget direkte fra køleskabet...
Det er ikke tilfældet med denne opskrift!
Du skal bruge følgende:
1 kg øko svinelever i mellemstore chunks
550 g øko spæk i tilsvarende stykker
3 løg i kvarte
8 ansjoser
3 æg
12 stk. hel allehånde stødt i morter
25 g salt
65 g smør
65 g mel
5½ dl mælk
Laurbærblade og frisk timian
Start med at koge spækket med det ene løg, 5-6 timiankviste og tilsvarende laurbærblade i vand i 30 minutter.
Lav imens en opbagning af smør, mel og mælk - og krydr denne med stødt allehånde, salt og rigelig friskkværnet peber.
Lad spæk og opbagning køle lidt af, og kør derefter de resterende to løg, ansjoser, lever og spæk igennem kødhakkeren ned i opbagningen. Slå æggene ud oveni og bland grundigt.
Hæld postejfarsen i alubakker (4-5 stk á 9 dl eller tilsvarende) og pynt med timiankviste og laurbærblade.
Puttes i fryseren - eller bages i vandbad i ovnen v. 200° (alm. ovn) i 45-60 minutter.
Comments