top of page
Søg
  • Forfatters billedeMorten

Rugbrød på hvedesurdej

Kunne du tænke dig kun at skulle "bøvle" med at holde liv i én surdej - altså ikke have separate surdeje til henholdsvis hvedebrød og rugbrød?


Så prøv denne opskrift, hvor din hvedesurdej bliver brugt til at bage et rugbrød!

Aftenen før

Bland følgende ingredienser:

  • 100 g vand

  • 100 g rugmel

  • 50 g hvedesurdej

Lad surdejen hæve til dobbelt størrelse natten over (eller 6-8 timer).


Bagedagen

Start med at sætte 175 g kerneblanding i blød ½-1 time. Det kan f.eks. være:

  • 100 g skårne rugkerner

  • 40 g knækkede hvedekerner

  • 15 g hørfrø

  • 10 g sesamfrø

  • 10 g solsikkefrø

  • 200 g kogende vand

Blandingen kan sagtens sammensættes på andre måder, hvis du foretrækker det....


Efter iblødsætning tilsættes følgende:

  • 50 g vand

  • 1 øl (33 cl)

  • Den hævede rugsurdej fra dagen før

  • 400 g rugmel

  • 50 g fuldkornshvedemel

  • 12 g mørk maltmel

  • 15 g salt

Blandingen røres godt sammen på en røremaskine.


Kom dejen i en smurt 2 liters rugbrødsform, glat toppen med en våd ske og drys eventuelt med sesamfrø eller lignende.


Lad dejen hæve cirka 50% dækket med et fugtigt viskestykke (4-6 timer eller eventuelt natten over). Herefter kan dejen sættes i køleskabet, hvis du ikke vil bage med det samme.


Bages i en forvarmet ovn ved 180° (alm. ovn) i 1 time og 20 minutter.



45 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Nemme, koldhævede boller

Når du gerne vil ha' friskbagte boller til din morgenmad og vil bruge mindst mulig tid på at forberede dem, så er her opskriften, du skal bruge... Ingredienser (giver 12-14 boller afhængig af størrels

bottom of page