Det - vistnok oprindeligt egyptiske - krydderi dukkah giver en fantastisk smag til f.eks. dit tapas-agtige måltid med mange, små lækre retter. Et stykke hjemmebagt brød - først dyppet i en go' olivenolie og så i dukkah er en himmerigsmundfuld.
Til en god portion dukkah skal du bruge:
60 g hasselnødder
60 g mandler
80 g sesamfrø
2 spsk. koriander frø
2 spsk. spidskommen frø
2 tsk. friskkværnet peber
1 tsk. flagesalt
Start med fordele nødderne i en bradepande eller ildfast fad og sæt dem i en 200 gr. varm ovn i 4-5 minutter, indtil de begynder at brune ganske svagt. Tag dem ud, lad dem afkøle let og læg dem så i et rent viskestykke og gnid eventuelle løse skaller af.
Imens varmer du en pande og hælder sesamfrøene herpå, og rister dem forsigtigt i 2-3 minutter, indtil de ligeledes begynder at brune svagt.
Hæld nødderne i en food processor og hak dem. Finheden bestemmer du selv - vi kan godt li' en passende blanding både meget fine og lidt grovere nødder.
Når sesamfrøene er ristet, hælder du i stedet koriander og spidskommen frø på panden og rister ligeledes disse i 2-3 minutter, hvorefter du hælder dem i en morter sammen med saltet og knuser hele baduljen.
Tilbage er så bare at blande hele baduljen i en passende skål, gerne med låg, så har du dukkah til nogen tid.
Serveres f.eks. sammen med:
En go' hummus (opskrift fra Valdemarsro: https://www.valdemarsro.dk/humus/)
Tomatpesto (opskrift: https://www.valdemarsro.dk/tomatpesto/)
Grydebrød (én til: https://www.valdemarsro.dk/grydebroed/)
En go' økologisk olivenolie
Stænger af gulerødder og bladselleri
Så har du måltidet på billedet! Forrygende til en let frokost eller som forret.
Commentaires