top of page
Søg
  • Forfatters billedeMorten

Leverpostej á la Aamanns

Lun, hjemmelavet leverpostej er en sikker vinder - næsten uanset opskrift! Men ofte - synes jeg - at en hjemmelavet leverpostej er lidt tør dagen derpå og taget direkte fra køleskabet...


Det er ikke tilfældet med denne opskrift!


Du skal bruge følgende:

  • 1 kg øko svinelever i mellemstore chunks

  • 550 g øko spæk i tilsvarende stykker

  • 3 løg i kvarte

  • 8 ansjoser

  • 3 æg

  • 12 stk. hel allehånde stødt i morter

  • 25 g salt

  • 65 g smør

  • 65 g mel

  • 5½ dl mælk

  • Laurbærblade og frisk timian

Start med at koge spækket med det ene løg, 5-6 timiankviste og tilsvarende laurbærblade i vand i 30 minutter.


Lav imens en opbagning af smør, mel og mælk - og krydr denne med stødt allehånde, salt og rigelig friskkværnet peber.


Lad spæk og opbagning køle lidt af, og kør derefter de resterende to løg, ansjoser, lever og spæk igennem kødhakkeren ned i opbagningen. Slå æggene ud oveni og bland grundigt.


Hæld postejfarsen i alubakker (4-5 stk á 9 dl eller tilsvarende) og pynt med timiankviste og laurbærblade.


Puttes i fryseren - eller bages i vandbad i ovnen v. 200° (alm. ovn) i 45-60 minutter.

13 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Nemme, koldhævede boller

Når du gerne vil ha' friskbagte boller til din morgenmad og vil bruge mindst mulig tid på at forberede dem, så er her opskriften, du skal bruge... Ingredienser (giver 12-14 boller afhængig af størrels

bottom of page