top of page
Søg
  • Forfatters billedeMorten

Dukkah - den autentiske mellemøstlige smag til din mad

Opdateret: 8. maj 2020

Det - vistnok oprindeligt egyptiske - krydderi dukkah giver en fantastisk smag til f.eks. dit tapas-agtige måltid med mange, små lækre retter. Et stykke hjemmebagt brød - først dyppet i en go' olivenolie og så i dukkah er en himmerigsmundfuld.


Til en god portion dukkah skal du bruge:

  • 60 g hasselnødder

  • 60 g mandler

  • 80 g sesamfrø

  • 2 spsk. koriander frø

  • 2 spsk. spidskommen frø

  • 2 tsk. friskkværnet peber

  • 1 tsk. flagesalt

Start med fordele nødderne i en bradepande eller ildfast fad og sæt dem i en 200 gr. varm ovn i 4-5 minutter, indtil de begynder at brune ganske svagt. Tag dem ud, lad dem afkøle let og læg dem så i et rent viskestykke og gnid eventuelle løse skaller af.


Imens varmer du en pande og hælder sesamfrøene herpå, og rister dem forsigtigt i 2-3 minutter, indtil de ligeledes begynder at brune svagt.


Hæld nødderne i en food processor og hak dem. Finheden bestemmer du selv - vi kan godt li' en passende blanding både meget fine og lidt grovere nødder.


Når sesamfrøene er ristet, hælder du i stedet koriander og spidskommen frø på panden og rister ligeledes disse i 2-3 minutter, hvorefter du hælder dem i en morter sammen med saltet og knuser hele baduljen.


Tilbage er så bare at blande hele baduljen i en passende skål, gerne med låg, så har du dukkah til nogen tid.


Serveres f.eks. sammen med:

Så har du måltidet på billedet! Forrygende til en let frokost eller som forret.

24 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page