top of page
Søg
  • Forfatters billedeMorten

Hvide asparges og hollandaise sauce

Det er sæson for hvide asparges lige nu - og i aftes forkælede vi os selv med denne fantastisk spise. Hvide asparges kogt nænsomt og overhældt med en cremet hollandaise sauce tilføjet en skindstegt rødfisk... mums...



Hvis du har fået lyst til det samme, skal du bruge følgende (til 2-3 personer):

  • Et bundt (8-12) hvide asparges

  • 3 æggeblommer

  • Hvidvinseddike

  • Citronsaft

  • 200 g smør

  • Rødfiskefileter (eller anden hvid fisk)

  • Brøndkarse eller andet grønt pynt

Saucen laver du således:

  • Smelt smørret forsigtigt i en gryde.

  • Pisk imens æggeblommerne med en spsk vineddike og en spsk citronsaft samt et drys salt.

  • Saucen kan laves over vandbad eller direkte på et gasblus (afhængig af dit vovemod).

  • Varm æggemassen forsigtigt op, imens du pisker den.

  • Når den begynder at tykne, tilsætter du forsigtigt ganske lidt af den klare del af smørret - først i små doser, senere lidt mere rundhåndet. Du skal kun bruge den klare del af smørret - den hvide valle, som ligger på bunden på gryden, kasseres efterfølgende.

  • Pisk, pisk og pisk, mens du langsomt tilføjer alt smørret. Hvis konsistensen bliver for tyk, kan du fortynde med vand, citronsaft og/eller vineddike efter smag.

  • Smag til med salt til sidst.

Asparges tilberedes sådan:

  • Skræl asparges med en tyndskræller eller kartoffelskræller fra top til bund. Skær de nederste 1-1½ cm af (mere hvis aspargesen virker "træet").

  • Placér asparges i en høj pande, akkurat dækket med koldt vand og tilsat smør i små klumper samt salt og evt. citronskiver.

  • Sæt panden over - når vandet koger, slukkes panden og asparges ligger i panden i 10-15 minutter, indtil de er møre, men stadig med lidt "bid".

Har du valgt fisk, som tilbehør, kan du f.eks. tilberede den således:

  • Vælg gerne en hvid fisk med skind, f.eks. rødfisk eller kuller.

  • Fjern eventuelle ben med en pincet.

  • Snit evt. skindet et par gange, så fisken ikke "krummer sammen", når du steger den.

  • Varm en pande op med olivenolie.

  • Steg fisken på skindsiden i 5-8 minutter.

  • Vend fisken, tilføj rigeligt smør og steg et par minutter på kødsiden.

  • Fordel smør over fiskestykker undervejs.

Serveres evt. med små kogte kartofler, hvis der skal lidt ekstra "fyld" til.

90 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page