top of page
Søg
  • Forfatters billedeMorten

Kardemommesnurrer - til eftermiddagskaffen...

Første gang, vi fik kardemommesnurrer, var i en meget hyggelig surferbiks i Lynæs på vores Tour de Danemark i sommeren 2020 - og det kaldte på (mange) gentagelser.


Vi har googlet en masse opskrifter og tilpasset til nedenstående.


Fremskaf nedenstående ingredienser:

  • 3 dl lun mælk

  • 25 g gær

  • 300 g rørsukker

  • 1 æg

  • 5 g salt

  • 20 g kardemommekapsler/hel kardemomme

  • 625 g hvedemel

  • 300 g blødt smør

  • 2 spsk honning

  • 2 spsk kogende vand

Start med det mest bøvlede: Knus dine kardemommekapsler i en morter og pil møjsommeligt frøene ud og kassér kapslerne. Det er bøvlet og ta'r tid - og nej! du kan ikke bruge stødt kardemomme - det giver SLET ikke samme resultat! Hvis nogen kender en go' metode, så sig endelig til!! Ellers kan vi kun sige: Nyd duften, mens du sidder og piller frø! :-) Når du er færdig med afskalningen, knuser du de tilbageværende kardemommefrø i morteren.


Til dejen skal du røre gæren ud i den lune mælk, tilsætte 100 g af sukkeret, ægget, salt og halvdelen af de stødte kardemommefrø. Sæt det over i en skål på røremaskinen og tilsæt melet af nogle omgange. Lad røremaskinen køre i ca. 10 minutter, indtil dejen er glat og sej.


Tilsæt nu 100 g af smørret i små tern, og lad det blive æltet godt ind i dejen. Stil dejen til hævning i 1½-2 timer.


Lav imens en remonce af 200 g sukker, 200 g blødt smør og resten (den anden halvdel) af de knuste kardemommefrø. Rør massen til den har en ensartet konsistens. Jeg plejer at måle ingredienserne af, når dejen er æltet, skære smørret i tern ned i sukkeret og lade det stå tildækket på køkkenbordet, indtil lige før dejen er hævet færdig - så er det nemmere at røre.


Kom mel på dit bord, og hæld dejen ud herpå. Rul den herefter ud til en firkant på cirka 40 x 50 cm. Fordel remoncen ud over hele fladen. Fold nu en tredjedel af dejen ind mod midten, og efterfølgende den anden tredjedel ind over de 2 lag, så du nu har i alt 3 lag.


Skær dejen i 1-1½ cm brede strimler på tværs, og sno strimlerne, mens du kører dem rundt om dine fingre, for at ende med at fastgøre enderne under snurren.


Bag snurrerne på en bageplade i ca. 12 minutter v. 200 grader varmluft.


Mens snurrerne er i ovnen, rører du en honning-glace af 2 spsk honning og 2 spsk kogende vand. Den glace pensler du snurrerne med, når de kommer ud af ovnen.

36 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page