top of page
Søg
Forfatters billedeMorten

Kylling i peanutbutter og kokosmælk - satay style

Asiatiske retter er populære her i huset! Senest har vi prøvet denne - kraftigt inspireret af mandekogebogen.dk....



Du skal bruge følgende:

  • 3-400 g kyllingebryst (eller 6-8 overlår uden skind)

  • 2 tsk stødt spidskommen

  • 2 tsk stødt koriander

  • 1½ spsk karry

  • 1 tsk sød paprika

  • ½ tsk chiliflager

  • 1 tsk fint salt

Til sovsen desuden:

  • 1 hakket løg

  • 3 hakkede fed hvidløg

  • 2 dl hønsebouillon

  • 1 ds kokosmælk

  • 2 stk soyasauce

  • 1½ spsk muscovado suller eller brun farin

  • 3 spsk peanutbutter (gerne crunchy)

  • Saften af en lime

  • Et drys saltede peanutes

  • Frisk koriander

Start med at blande krydderierne og hæld dem i en fryseposen sammen med kyllingebrystet i tern eller overlårene uden skind. Bland godt rundt og læg til marinering i køleskabet i et par timer.


Varm en pande op med smør eller kokosolie. Brun kyllingekødet grundigt på panden og læg dem af på en tallerken.


Tilføj mere olie og svits løg og hvidløg, til de er klare, men uden at de tager farve. Tilsæt hønsebouillon og kokosmælk og varm op til det simrer. Hvis du ønsker flere grønsager, kan du eventuelt tilsætte 2-3 gulerødder skåret i tynde skiver.


Tilsæt sukker/farin, soya, peanutbutter og limesaft, og herefter kyllingekødet. Lad sovsen småsimre og tykne i 20-30 minutter.


Servér med kogte basmati ris, stegte blomkål- eller broccoli-buketter og drys med frisk koriander.

22 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Surdejsbrød

Comments


bottom of page