Asiatiske retter er populære her i huset! Senest har vi prøvet denne - kraftigt inspireret af mandekogebogen.dk....
Du skal bruge følgende:
3-400 g kyllingebryst (eller 6-8 overlår uden skind)
2 tsk stødt spidskommen
2 tsk stødt koriander
1½ spsk karry
1 tsk sød paprika
½ tsk chiliflager
1 tsk fint salt
Til sovsen desuden:
1 hakket løg
3 hakkede fed hvidløg
2 dl hønsebouillon
1 ds kokosmælk
2 stk soyasauce
1½ spsk muscovado suller eller brun farin
3 spsk peanutbutter (gerne crunchy)
Saften af en lime
Et drys saltede peanutes
Frisk koriander
Start med at blande krydderierne og hæld dem i en fryseposen sammen med kyllingebrystet i tern eller overlårene uden skind. Bland godt rundt og læg til marinering i køleskabet i et par timer.
Varm en pande op med smør eller kokosolie. Brun kyllingekødet grundigt på panden og læg dem af på en tallerken.
Tilføj mere olie og svits løg og hvidløg, til de er klare, men uden at de tager farve. Tilsæt hønsebouillon og kokosmælk og varm op til det simrer. Hvis du ønsker flere grønsager, kan du eventuelt tilsætte 2-3 gulerødder skåret i tynde skiver.
Tilsæt sukker/farin, soya, peanutbutter og limesaft, og herefter kyllingekødet. Lad sovsen småsimre og tykne i 20-30 minutter.
Servér med kogte basmati ris, stegte blomkål- eller broccoli-buketter og drys med frisk koriander.
Comments