Vi bliver i det asiatiske og prøver med denne indiske curry, som kan laves med både lamme- og oksekød.
Sus ned til købmanden efter følgende:
6-800 g skært lamme- eller oksekød
2 grofthakkede løg
4 fed hvidløg i tynde skiver
3 cm ingefær i tern/skiver
2 tomater i tern
3 tsk karry
1 tsk gurkemeje
1 tsk garam masala
1 tsk stødt spidskommen
½ tsk stødte fennikelfrø
½ tsk stødt koriander
3 laurbærblade
1 ds kokosmælk
1-2 røde chilier (hakket)
2 tsk citronsaft
1 dl bouillon
salt og peber
Start med at skære dit kød ud i passende bidder og fjern sener, hinder m.v.
Kom løg, hvidløg, ingefær og tomater i en blender/lynhakker og hak til en fin mos. Sæt en støbejernsgryde over og steg din mos med krydderierne i olie eller smør, indtil den er lidt tør.
Læg kødet i gryden og steg kortvarigt, hvorefter du tilsætter bouillon og kokosmælk. Lad kødet simre 1-2 timer - først med låg, senere uden, så den koger lidt ind og bliver tykkere.
Smag til med salt, peber og citronsaft, og servér med ris og eventuelt stegte grønsager.
Comments