top of page
Søg
  • Forfatters billedeMorten

Paella - en spansk ri(g)sret!

Paella kan laves på mange forskellige måder og nedenstående opskrift er blot et eksempel på, hvordan jeg kunne finde på at lave den. Om man anvender kylling, kanin, bacon, chorizo, tigerrejer, jomfruhummer, blåmuslinger, kammuslinger, blæksprutter eller noget helt, helt andet afhænger af egen smag og ingrediensernes tilgængelighed. Husk: Opskrifter er guidelines, ikke den evige sandhed!



Til 6 personer (paella kører bedst i STORE portioner) skal du købe:

  • 1.5 kg kyllingebryst/-lår (m. skind) eller hel, delt kylling

  • 200 gram chorizo pølse i tykke skiver

  • 100 gram go' tørsaltet bacon i tern

  • 2 løg i både

  • 6 fed hvidløg

  • 2 liter kyllinge- og muslingefond

  • 2 knivspids safran

  • 1 tsk røget paprika

  • 1 grøn peber i tern

  • 1 rød peber i tern

  • 500 gram paella eller risotto ris

  • 1 bundt bredbladet persille

  • 2 håndfulde ærter

  • 1 kg blåmuslinger

  • 200 gram tigerrejer

  • 6 jomfruhummere (evt.)

  • 12 blæksprutte ringe (evt.)

  • 4 spsk mel (til panering)

  • 3 citroner

Fremgangsmåden er følgende:

  1. Kog de rengjorte muslinger i forvejen i en passende lage (f.x. hvidvin, løg, hvidløg, gulerødder, selleri og andre urter) efter vanlig metode (kassér åbne muslinger før kogning og lukkede efter). Kan evt. ordnes dagen i forvejen.

  2. Pil de fleste muslinger ud af skallen, men gem 10-15 af de største/flotteste til at smide ovenpå paellaen. Gem kogelagen (kog evt. lidt ind).

  3. Del kyllingen i mindre stykker, som krydres og vendes i mel. Brunes på alle sider i olivenolie på paellapanden og kastes i ovnen i ca. en halv time v. 200 grader.

  4. Kast løgbåde og hakket hvidløg på panden og steg til de er klare. Tilsæt chorizo og bacon.

  5. Når kødet begynder at brune, tilsættes grøn /rød peber, som steges en tid.

  6. Tilsæt ris og steg, indtil de begynder at blive klare. Tilsæt knust safran og paprika og steg lidt - men pas på at paprikaen ikke brænder.

  7. Tilsæt først muslingelage og senere kyllingebouillon i passende skvæt, når det foregående tilsatte er suget op af risene.

  8. Rør grundigt, så intet brænder fast i bunden og fortsæt væsketilsætning, indtil risene er næsten kogt (de skal stadig have lidt bid).

  9. Tilsæt ærter, grofthakket persille, kyllingestykker, muslinger, tigerrejer samt evt. blæksprutter og kog lidt videre, indtil det hele er varmet godt igennem. Tilsæt evt. mere væske.

  10. Pynt med jomfruhummer og muslinger i skal og varm igennem igen.

  11. Server i paellapanden med citronbåde og et drys persille på toppen.

79 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page