Hjemmelavet pickles smager godt til en skive stegt oksekød - enten kold på rugbrød eller som tilbehør til en varm ret, det er en uundværlig ingrediens til din hjemmelavede remoulade - og så er det enkelt at lave...
Drøn ned til købmanden og hent følgende:
2 dl eddike
150 gram sukker
1½ spsk Colmanns sennepspulver
2 gulerødder
3 spsk syltede perleløg
1 squash
½ blomkål
10-15 cornichoner
2 spsk karry
3 spsk maizena
Herefter er processen:
Skær gulerødderne i små tern og kog dem i letsaltet vand i 4-5 minutter.
Skær imens squashen i tern, cornichoner i skiver og del blomkålen i små buketter.
Hæld kogende, letsaltet vand over de ikke kogte grønsager.
Lad det trække i nogle minutter og hæld så vandet fra.
Kog eddike, sukker og sennepspulver, indtil sukkeret er smeltet.
Bland maizena og karry (sørg for at røre alle karry-klumper ud) og tilsæt vand lidt af gangen, indtil du har en jævning af passende konsistens.
Hæld maizenablandingen i den kogende sukkerlage og rør rundt, mens den tykner. Tilsæt evt. lidt vand, hvis "sovsen" bliver for tyk.
Lad koge et par minutter under omrøring - og smag til med sukker, karry, salt og peber om nødvendigt.
Tilsæt grøntsagerne og rør rundt, mens det hele koger et par minutter mere.
Hæld derefter på skoldede glas og køl dem ned.
Denne portion giver dig 2 mellemstore glas. Hvis du hakker grøntsagerne MEGET fint, kan du bruge din pickles direkte i en hjemmelavet, grovhakket remoulade - du blander blot lige dele pickles og mayonnaise - og vupti - herlig remo! :-)
Comments