top of page
Søg
  • Forfatters billedeMorten

Rugbrød!!

Opdateret: 30. jul. 2021

Bag selv rugbrød uden dikkedarer og med masser af kerner - it's unbeatable!


Denne opskrift, som er kraftigt inspireret af gastromand.dk's Surdejsskole, kræver følgende ingredienser:

  • 150-200 g surdej

  • 1,25 l vand

  • 420 g fuldkornshvedemel

  • 210 g rugmel

  • 770 g skårne rugkerner

  • 1 spsk salt


Om aftenen - 2 dage inden du vil bage dine rugbrød - blander du surdejen med 8,5 dl vand, 210 g rugkerner, 210 g rugmel og 420 g fuldkornshvedemel samt 1 spsk salt i en STOR skål! Bland det grundigt og lad det stå på køkkenbordet med et fugtigt viskestykke over indtil næste aften.


Aftenen inden bagning tilføjer du 4 dl vand og 560 g skårne rugkerner og blander igen grundigt.


Nu tager du 150-200 g af dejen fra i et patentglas, som du gemmer i køleskabet, indtil du bager næste gang.


Smør 1 eller 2 rugbrødsforme (jeg bruger 2 på 10x11x22 cm - det giver 2 fine rugbrød som vist på billedet) grundigt med olie og fordel resten af dejen heri. Dæk formene med det fugtige viskestykke og lad stå til næste morgen.


Opvarm ovnen til 180 grader (ikke varmluft) og bag rugbrødene i 1 time og 30 minutter.


Tag brødene ud af ovnen, vip dem ud af formene og vent (tålmodigt!) et par timer, inden du spiser første skive!

255 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page