Thom kha gai er let at lave - og indeholder mange af de typiske smage fra det thailandske køkken.
Du skal bruge følgende til 4 personer:
1 hel kylling eller 4 hele kyllingelår
4 cm galangarod eller ingefær - i skiver
2 stilke citrongræs - flækket og delt på midten
1 løg i kvarte
1 gulerod i grove stykker
1 bundt koriander - frisk
1-2 chili - finthakket
8 kaffir-lime blade
1-1,5 l hønsefond
3 spsk fiskesauce
1 ds kokosmælk
2 limefrugter
1-2 tsk rørsukker
3 tomater eller 1 bakke cherrytomater
1 bundt forårsløg
Put kyllingen/kyllingelårene i en gryde med vand og tilsæt galangarod/ingefær, citrongræs, løg, gulerod, en chili skåret i 4 stykker, stilke fra korianderen, kaffir-lime blade og fiskesauce.
Kog kyllingen i 30-45 minutter og lad den evt. trække i suppen. Tag kyllingen op og pil kødet fra benene - del i passende stykker.
Si kyllingesuppen og tilsæt vand eller kog ind til 1-1½ liter. Tilsæt kokosmælk og evt. finthakket chili (hvis suppen ønskes stærkere) - og bring i kog. Kom kyllingekødet tilbage i suppen. Smag suppen til med sukker, limesaft og fiskesauce og/eller salt.
Tilsæt tomater skåret i tern (eller halverede cherrytomater) og forårsløg i skiver, og varm op i 1-2 minutter. Servér i skåle og drys med grofthakkede korianderblade.
For en mere fyldig suppe kan tilsættes champignon i kvarte og et par deciliter kogte jasminris.
Comments