Søg
  • Morten

Thom kha gai - kokossuppe med kylling

Opdateret: 8. maj 2020

Thom kha gai er let at lave - og indeholder mange af de typiske smage fra det thailandske køkken.




Du skal bruge følgende til 4 personer:

  • 1 hel kylling eller 4 hele kyllingelår

  • 4 cm galangarod eller ingefær - i skiver

  • 2 stilke citrongræs - flækket og delt på midten

  • 1 løg i kvarte

  • 1 gulerod i grove stykker

  • 1 bundt koriander - frisk

  • 1-2 chili - finthakket

  • 8 kaffir-lime blade

  • 1-1,5 l hønsefond

  • 3 spsk fiskesauce

  • 1 ds kokosmælk

  • 2 limefrugter

  • 1-2 tsk rørsukker

  • 3 tomater eller 1 bakke cherrytomater

  • 1 bundt forårsløg

Put kyllingen/kyllingelårene i en gryde med vand og tilsæt galangarod/ingefær, citrongræs, løg, gulerod, en chili skåret i 4 stykker, stilke fra korianderen, kaffir-lime blade og fiskesauce.


Kog kyllingen i 30-45 minutter og lad den evt. trække i suppen. Tag kyllingen op og pil kødet fra benene - del i passende stykker.


Si kyllingesuppen og tilsæt vand eller kog ind til 1-1½ liter. Tilsæt kokosmælk og evt. finthakket chili (hvis suppen ønskes stærkere) - og bring i kog. Kom kyllingekødet tilbage i suppen. Smag suppen til med sukker, limesaft og fiskesauce og/eller salt.


Tilsæt tomater skåret i tern (eller halverede cherrytomater) og forårsløg i skiver, og varm op i 1-2 minutter. Servér i skåle og drys med grofthakkede korianderblade.

 

For en mere fyldig suppe kan tilsættes champignon i kvarte og et par deciliter kogte jasminris.

51 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Når du gerne vil ha' friskbagte boller til din morgenmad og vil bruge mindst mulig tid på at forberede dem, så er her opskriften, du skal bruge... Ingredienser (giver 12-14 boller afhængig af størrels