top of page
Søg
  • Forfatters billedeMorten

Thom kha gai - kokossuppe med kylling

Opdateret: 8. maj 2020

Thom kha gai er let at lave - og indeholder mange af de typiske smage fra det thailandske køkken.




Du skal bruge følgende til 4 personer:

  • 1 hel kylling eller 4 hele kyllingelår

  • 4 cm galangarod eller ingefær - i skiver

  • 2 stilke citrongræs - flækket og delt på midten

  • 1 løg i kvarte

  • 1 gulerod i grove stykker

  • 1 bundt koriander - frisk

  • 1-2 chili - finthakket

  • 8 kaffir-lime blade

  • 1-1,5 l hønsefond

  • 3 spsk fiskesauce

  • 1 ds kokosmælk

  • 2 limefrugter

  • 1-2 tsk rørsukker

  • 3 tomater eller 1 bakke cherrytomater

  • 1 bundt forårsløg

Put kyllingen/kyllingelårene i en gryde med vand og tilsæt galangarod/ingefær, citrongræs, løg, gulerod, en chili skåret i 4 stykker, stilke fra korianderen, kaffir-lime blade og fiskesauce.


Kog kyllingen i 30-45 minutter og lad den evt. trække i suppen. Tag kyllingen op og pil kødet fra benene - del i passende stykker.


Si kyllingesuppen og tilsæt vand eller kog ind til 1-1½ liter. Tilsæt kokosmælk og evt. finthakket chili (hvis suppen ønskes stærkere) - og bring i kog. Kom kyllingekødet tilbage i suppen. Smag suppen til med sukker, limesaft og fiskesauce og/eller salt.


Tilsæt tomater skåret i tern (eller halverede cherrytomater) og forårsløg i skiver, og varm op i 1-2 minutter. Servér i skåle og drys med grofthakkede korianderblade.

 

For en mere fyldig suppe kan tilsættes champignon i kvarte og et par deciliter kogte jasminris.

59 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page